Geld verdienen met cryptocurrencies

geld verdienen met crypto

Er zijn in wezen drie manieren om geld te verdienen met cryptocurrencies. Je kunt een aantal munten kopen, en ze na verloop van tijd weer verkopen als de waarde is gestegen. Net als je zou doen als je met harde valuta.
Je kan er ook voor kiezen een cryptocurrency te minen. Dat wil zeggen dat jouw computer een spil is in het controleproces en daar verdien jij een vergoeding voor in crypto´s. Hiervoor heb je wel een hele krachtige server nodig.

Voor beide methodes heb je een flinke dosis geduld nodig. Je wordt er niet snel rijk van. Gelukkig is er sinds een aantal jaar een derde methode die steeds populairder wordt. Namelijk het laten handelen in cryptocurrencies door zogenaamde trading bots.

Wat is een trading bot?

Een trading bot is niets minder dan een geautomatiseerde beurshandelaar. Net als een mens analyseert deze bot allerlei data en informatie om zo in te schatten wanneer een valuta het beste gekocht of verkocht kan worden. Een mens is hiervoor naar school gegaan. En een trading bot volgt een algoritme. In dit geval is het algoritme niet meer dan een set regels die de bot gebruikt om de data te interpreteren en vervolgens te handelen.

Voordelen van een trading bot:

➢ Een trading bot wordt nooit moe. Deze kan dag en nacht door blijven gaan met het analyseren van data en handelen in de crypto´s.
➢ Een bot kan veel meer data tegelijk verwerken.
➢ Er komen geen emoties in het spel, en er zal altijd rationeel gehandeld worden.
➢ Een trading bot maakt geen fouten.

Het betekent niet dat een trading bot altijd winst maakt. Maar de kans op winsten is veel groter, zeker als je de bot een langere periode zijn werk laat doen. De bot leert ook van zijn eigen resultaten.