Je tuin zomerklaar maken doe je zo

Op een warme zomerse dag onder de parasol een boek lezen, heerlijk zonnebaden met een drankje in de hand en elke warme zomeravond achter het huis barbecueën met vrienden. Dit zijn natuurlijk de zomerse taferelen waar je al met smacht op zit te wachten, mits het Nederlandse weer meezit natuurlijk. Heb jij eigenlijk jouw tuin al zomerklaar gemaakt? In dit artikel lees je hoe jij jouw tuintje zo snel mogelijk zomerklaar hebt.

Wat heeft jouw tuin nodig?

Kijk eens kritisch naar jouw tuin. Wat zijn de dingen die je mooi vindt? Of belangrijker nog: de dingen die je wil veranderen aan jouw tuin. Het is goed om jezelf een aantal onderhoudsvragen te stellen: moet het gazon gemaaid worden? Of hebben de bloemetjes misschien een oppepper nodig? Al deze vragen kan je vast met ‘ja’ beantwoorden. Wellicht moeten er ook grotere veranderingen plaatsvinden, denk hierbij aan zaken als een nieuwe houten schutting laten plaatsen.

Creëer jouw droomtuin

Er zijn vast ook andere dingen die jij belangrijk vindt aan jouw tuin. Wil jij graag dat jouw tuin een rustplaats is of heb je juist veel mensen over de vloer? Heb je liever veel plek om activiteiten te beoefenen of juist om te relaxen? Wil je een tuin met veel flora en fauna of juist een hele strakke tuin met een buitenkeuken? Dit lijken misschien enorm veel vragen, maar dit zijn belangrijke dingen om over na te denken als je deze zomer een aantal stappen richting jouw droomtuin wil zetten. Als het jouw droom is om een goede zitplek te hebben, wil je misschien een overkapping laten plaatsen. Dit zijn grote beslissingen en het is belangrijk om hier goed over na te denken. Voor de kleinere onderhoudsbeurten in de tuin kun je zelf de handen uit de mouwen steken, maar voor grotere klussen kun je een professional inschakelen.

Bloemetjes buiten zetten

Als je alle klusjes hebt gedaan zoals het gazon maaien, de heg snoeien en het onkruid wieden, is het tijd voor het leuke werk. Nu mag je letterlijk de bloemetjes buiten gaan zetten! Als je jouw droomtuin goed onder ogen hebt en wellicht al weet welke planten en bloemen je graag wil, is het tijd om je tuin op te fleuren. Zoek de kale plekken in je tuin, plaats hier wat potten die normaal gesproken staan te verfstoffen, en plant hier wat bloemen in. Wees niet bang voor kleur! Dit maakt je tuintje namelijk duizendmaal gezelliger. Bovendien zijn planten goed voor insecten en de biodiversiteit. Win-win!