Beter gevonden worden online met deze tips

Als je een website hebt wil je natuurlijk niks liever dan gevonden worden. Maar hoe doe je dat? Tegenwoordig is bijna alles online en is het ontzettend moeilijk om bovenin google terecht te komen. SEO en linkbuilding, je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat is het nou precies? Hieronder lees je een aantal tips waar je op kan letten om lezers en klanten op jouw website te laten komen in plaats van die van je concurrent.

Een goede website

Het begint natuurlijk allemaal bij een goede website. Werkt je website niet? Dan kom je nergens. Tegenwoordig zoeken mensen even snel wat op. Het is dan ook belangrijk dat je site goed werkt en niet vastloopt, anders raak je je klant of lezer kwijt. Daarom kan je het beste een professionele webshop laten maken. Je website laten maken is de beste optie omdat je dan zeker weet dat je website goed in elkaar zit.

De website vullen

Als je website eenmaal klaar is, kan je beginnen met het maken van content. Zorg dat je website helemaal gevuld wordt met content. Denk hierbij aan artikelen, blogs, video’s, foto’s en nog veel meer. Zorg ervoor dat je website er aantrekkelijk uitziet en belangrijk, zorg ervoor dat alle vragen van een klant beantwoord worden zodat ze niet verder gaan zoeken bij de concurrent. 

Google leren begrijpen

We kennen Google allemaal wel. Heb je een vraag? Dan toets je het in en Google zoekt de perfecte website uit waar je al je antwoorden kan vinden. Om ervoor te zorgen dat Google jouw website uitzoekt moet je Google leren begrijpen. De eerste stap is dan ook om zoekwoorden te gebruiken. Een zoekwoord is het woord waar jouw klant of lezer op zoekt. Dus stel jij hebt een site over sportschoenen en jouw klant is opzoek naar mannen sportschoenen dan is mannen sportschoenen jouw zoekwoord. Zodra de klant dit intypt in Google, weet Google op deze website gaat het over mannen sportschoenen en zo verwijst Google de klant door naar jouw website. Het is belangrijk om dit zoekwoord meerdere malen te gebruiken en belangrijk om het woord in de titel te zetten.

Linkbuilding

Een andere manier om klanten te krijgen is door linkbuilding. Bij linkbuilding plaats je linkjes op andermans website die verwijzen naar jouw website. Dus als je bijvoorbeeld een website over sportschoenen hebt dan kan je een linkje plaatsen op een site van een sportschool en die verwijst dan door naar jouw website. Op deze manier krijg je meer klanten en lezers en zo word je bereik groter.