Op vakantie met je smartphone

Waarschijnlijk kan je je geen leven zonder smartphone voorstellen. We nemen onze telefoon overal mee naartoe, ook op vakantie. Je wilt immers altijd bereikbaar zijn, zowel voor je reisgenoot als voor het thuisfront. Overdag een leuke strandfoto naar je vrienden sturen of ’s avonds een selfie bij een lokaal restaurant. Op deze manier houd je de mensen die thuis zijn op de hoogte van jullie vakantieactiviteiten. Maar om optimaal gebruik te maken van je smartphone is het verstandig om een aantal voorbereidingen te treffen. Zorg dat je oplaadkabel goed functioneert of neem eventueel een extra kabel mee. Vergeet niet om een stevig beschermhoesje en een (extra) screenprotector mee te nemen. Maak een back-up van je smartphone en reinig de oplaadpoort. Lees hieronder hoe je tijdens je vakantie optimaal kan genieten van je smartphone.

Je telefoon opladen

Tijdens je vakantie kom je op mooie plekken en beleef je leuke avonturen. Het liefst wil je al deze momenten op camera vastleggen. De hele dag door maak je verschillende foto’s en filmpjes. Tussendoor zet je Google Maps aan om de route te checken, zoek je wat informatie op over een bezienswaardigheid of check je je reserveringen voor overnachtingen. Door je telefoon regelmatig te gebruiken, gaat de batterij natuurlijk wel sneller leeg. Je kan dit op verschillende manieren beperken. Schakel meldingen uit, vermijd apps met reclame, deel je locatie niet onnodig en zet je smartphone op energiebesparingsmodus. Dit zijn een aantal trucjes om je batterij te sparen. Ook een powerbank biedt uitkomst. Met een powerbank kan je altijd en overal je smartphone of tablet opladen.

Verantwoord met je telefoon omgaan

Het is verleidelijk om je telefoon veel te gebruiken als je op vakantie bent, maar je moet er wel verantwoord mee omgaan. Je wilt natuurlijk niet dat je telefoon gestolen of beschadigd raakt tijdens je vakantie. Zorg ervoor dat je telefoon altijd beveiligd is met een wachtwoord, vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning. Gebruik je je smartphone een tijdje niet? Zorg dat je hem op een veilige plek bewaard. Laat je telefoon in ieder geval niet zichtbaar in je zak zitten. Vergeet ook niet om een goede kwaliteit (waterdicht)hoesje aan te schaffen. Ook een screenprotector zorgt ervoor dat je scherm vrij blijft van krassen en stoten. Wij raden aan om vooraf aan de reis een back-up te maken van je telefoon. Wordt je telefoon onverwachts gestolen op vakantie, dan kan je al je bestanden terughalen. Het is natuurlijk wel belangrijk om in elke situatie voorzichtig om te gaan met je telefoon.

Andere benodigdheden

Je smartphone is onmisbaar, maar je hebt natuurlijk ook andere spullen nodig. Reis je af naar een koude bestemming, neem dan je winterkleding, muts en handschoenen mee. Ga je naar een tropisch eiland, pak dan onder meer je zonnebrandcrème, strandkleding en zonnebril in. Als je overdag veel wandelt of bezig bent met activiteiten, is het belangrijk om voldoende te hydrateren. Neem daarom altijd een gevulde drinkfles of bidon mee. Laat ze bedrukken met je naam of een leuke quote. Bedrukte bidons vallen op en houden je drank langer koel.