Miljardair dankzij Facebook

rijk door facebook

Facebook, wie kent of heeft het niet? Het social media platform werd in 2004 onder meer bedacht door, toen nog student, Mark Zuckerberg samen met wat medestudenten. Hij stopte met studeren en verliet de universiteit omdat Facebook veel tijd in beslag nam en hij zich verder wilde concentreren op de site. Hij kon zich dit prima veroorloven omdat hij toen al ruim voldoende geld verdiende met het platform. Dat hij uiteindelijk multimiljardair zou worden door deze vorm van social media, is iets wat Zuckerberg nooit had durven dromen. Toch is het zo en behoorde hij, op zijn nog relatief jonge leeftijd, al tot één van de rijkste mensen ter wereld.

Liefde voor computers

Als kind zijnde vinden we het allemaal leuk om achter de computer te zitten. Spelletjes spelen, filmpjes kijken, social media. Ook Zuckerberg was op jonge leeftijd al veelvuldig achter de computer te vinden. Bij hem gingen de activiteiten echter wat verder dan het spelen van spelletjes of kijken van filmpjes. Zo maakte hij rond zijn twaalfde een programma die zijn vader vervolgens gebruikte in zijn praktijk. Hiermee kon gemakkelijk gecommuniceerd worden tussen zijn vader, die tandarts was en zijn assistenten. Ook hierna bleef hij nog verschillende programma’s ontwikkelen. Geïnteresseerde kopers werden echter stuk voor stuk afgewezen.

De enorme groei van Facebook

In de periode van de start in 2004 naar december 2005, maakt Facebook een enorme groei door van zo’n 1 miljoen leden naar 5,5 miljoen gebruikers. Dit kwam mede door een investering van 12,7 miljoen in het netwerk door firma Accel Partners. Dit trok interesse van adverteerders en Zuckerberg besloot Facebook uit te breiden. Alhoewel de oprichter van het platform niet veel om luxe geeft, heeft hij inmiddels wel een vermogen opgebouwd waarmee hij een riant leven lijden kan. Als multimiljardair werd zijn vermogen de afgelopen jaren op ruim 60 tot 80 miljard USD geschat.